Monday, March 25, 2019
Home Srpska posla Vučić: Spreman sam da idem na poligraf

Vučić: Spreman sam da idem na poligraf

0
540

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras da prištinske vlasti ako žele da optuže zvanični Beograd za saučesništvo u ubistvu lidera gradjanske inicijative SDP Olivera Ivanovića mora „da kaže imena“, da ne traže velike već male dokaze i da će, ako postoji osnovana sumnja, oni uhapsiti osumnjičene za to ubistvo.

    
Foto: (BETAPHOTO/MILOS MISKOV/MO)

On je za Radio-televiziju Srbije izjavio da su optužbe da je Srbija na bilo koji način učestvovala u atentatu na Ivanovića „jezive i odvrane“ i da je on kao predsednik Srbije spreman da ide na poligraf u bilo kom trenutku.

Povodom tvrdnji da je policija iz Srbije učestvovala na prvobitnom razbijanju protesta grupe „Pravda za Davida“ u Banjaluci, Vučić je naveo da ni jedan policajac nije učestvovao u policijskim akcijama u susednoj zemlji, zato što Srbija ne učestvuje u unutrašnjim stvarima drugih država.

Vučić je dodao da „neće pokazati nepažnju prema porodici (ubijenog Davida Dragićevića) ili da pak neće saslušati njegovu majku i oca i da to pokazuje nivo pažnje Srbije“.

Takodje je kazao da Srbija nikada više nije investirala u Republiku Srpsku nego od 2014. godine, i da tu podršku nisu ukazivali vlasti ili opoziciji, već srpskom narodu i da je Srpska opstala zato što je imala jaku podršku Srbije.

„Moramo da se držimo zajedno, rekao je Vučić i dodao da je Srbija izgubila Kosovo 2008. godine „zato što smo imali dvojicu koja se tuku ko će više da se dodvori strancima“, kao i da je Crna Gora iz državne zajednice izašla 2006. godine, u trenutku kada je većina njenih stanovnika govorila da govori srpskim jezikom, zato što nije postojala efikasna javna kampanja povodom te odluke.

Govoreći o protestima „Jedan od pet miliona“ koji se proteklih nedelja održavaju u Beogradu, predsednik Srbije je izjavio da su u pitanju mini protesti i da je predstavnike opozicionih partija video na svakom od protesta.

„Ja građane veoma poštujem, spreman sam da ih saslušam, a pljačkaše koji su orobili Srbiju… njih neću nikada i to mogu da im ponovim 5.000 puta“, rekao je Vučić, dodao da policije na protestima neće biti dok se ne dogodi nasilje na njma.

 

 

* Sva polja su obavezna
Slanjem komentara slažete se sa Pravilima korišćenja ovog sajta.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  1. Kad bi „najbolji student Pravnog fakulteta u istoriji čovečanstva“ poštovao i prizivao zakone kao što poštuje poligraf… ali ne, od estradnih politikanata i ne treba očekivati bilo šta osim estradnog prava.