“UBEĐUJU DECU DA SU MAMI MODRICU NAPRAVILA VRATA” Emotivno pismo Tijane Dapčević mnogima nateralo suze na oči

0
2912

Pevačica Tijana Dapčević na samom kraju 2018. godine odlučila je da napiše emotivno pismo Deda mrazu, a njene reči mnogima su izmamile suze.

FOTO: GORAN SRDANOV / RAS SRBIJA

Tijana se osvrnula na probleme koje svakodnevno uviđa u svom okruženju, te ih je pretočila u pismo Deda mrazu, sa željom da se u 2019. godini reše.

– Izvini što, ponekad, onako krišom, maznemo poneku čokoladicu iz novogodišnjih paketića. Znaš kako je, padne šećer, padne roletna (u saobraćaju), padne tu i neki PMS – on baš nikad ne bira ni praznik ni mesto. Oprosti što nemamo dovoljno SMS poruka. Oprosti što mnogi i dalje uče decu da postoje boje koje su za dečake i one koje su za devojčice, ali nisam sigurna da li uopšte želim da tražim oproštaj za one koji se svoje dece odreknu ako se uhvate za sve boje odjednom i na sebe navuku dugu. Oprosti onima koji ubeđuju decu da su mami modricu ispod oka napravila vrata, kao da deca ne znaju da vrata služe samo za sakrivanje pogleda od stvarnosti – napisala je pevačica.

– Ako budeš baš raspoložen, oprosti i onima koji dečacima oduzimaju pravo na suze, tvrdeći da im time dodaju muškost. Nikad nisam volela matematiku, a pogotovo ne kad je ovako glupa. I podseti sve roditelje da ispod jelke ne ostavljaju skupe stvari ubeđeni da su deci poklonili snove, a svim ostalim danima paketić svoje pažnje ostave negde u kancelariji, na radnom mestu… i na kraju tebe okrive da ne postojiš. Ljubi te T – završila je ona, a pratioci su je u velikom broju podržali u komentarima.