BOLESNA ŠIPTARSKA POSLA! Uzimaju devojčice sa juga Srbije, vode ih u Preševo i Bujanovac, a onda tamo počinje njihov PAKAO!

0
2489

U objektima sa prenoćištima devojke iz Srbije zvanično rade kao konobarice.

Prostitucija na Kosovu

Prostitucija na Kosovu, Foto: V.P.

Pare od prostitucije srpske devojčice davale su dvojici Albanaca, a optuženi makroi vrbovanu maloletnicu iz Vladičinog Hana prodali su u Gnjilanu za 600 evra!

Nova privremena adresa Sevgulja Sulejmanija iz Gnjilana i Agrona Bajramija iz okoline Bora poduže je pritvorska jedinica Okružnog zatvora u Vranju.

Više javno tužilaštvo u Vranju optužilo je ove Šiptare za trgovinu ljudima. Danijela Trajković, viši javni tužilac u Vranju, saopštila je da su kriminalci u decembru prošle godine doveli u zabludu devojčice T. Đ. iz Vladičinog Hana i N. G. iz Bujanovca.

U Bujanovcu su vrbovali maloletnice, koje su seksualno eksploatisali u Gnjilanu. Novac zarađen od pružanja seksualnih usluga maloletnice sa juga Srbije morale su da daju optuženima. Makroima ni to nije bilo dovoljno, pa su devojčicu iz Vladičinog Hana prodali nepoznatom Šiptaru u Gnjilanu za 600 evra!

Protiv pritvorenih makroa vodi se krivični postupak u Višem sudu u Vranju. Očigledno je da su naivne i lakoverne devojčice nasele dovitljivim i prevejanim makroima na obećanja o lakoj i brzoj zaradi na Kosmetu.

Preševo

Preševo, Foto: V.P.

Javna je tajna da u noćnim klubovima, restoranima i barovima Šiptara u Preševu i Bujanovcu cveta prostitucija. Devojke od 20 do 30 godina svoje telo prodaju za 20 do 50 evra.

Srbi i Šiptari “bratski” su razradili švercerske kanale belog roblja. U objektima sa prenoćištima devojke iz Srbije zvanično rade kao konobarice. U dogovoru sa gazdama “prekovremeno” odrađuju “posao”u krevetu sa gostima za 50 evra.

Vranjanac dobro upućen u trgovinu ljudima ističe da je Kosmet postao balkanska oaza trgovine belim robljem. Prostitukama klijente obezbeđuju pojedini Srbi, koji imaju svoje pajtaše Albance. Šiptari na Kosmetu preuzimaju devojke iz Srbije, obezbeđuju smeštaj, hranu i partnere.

Na Kosmetu su najviše nezajažljivi pripadnici Kfora. Makroi na Kosmetu devojke prodaju za 1.000 do 3.000 dolara. Svojevremeno su makroi mesečno zarađivali do 100.000 dolara.

U poslednje vreme Šiptarke ozbiljno konkurišu prostitutkama iz Srbije. Uz strogu diskreciju i krevet najviše odlaze sa Srbima.