BIZARNO! Olupina autobusa smrti ostavljena uz školsko dvorište?! Đaci svaki dan gledaju tragove KRVI SVOJIH DRUGOVA

0
335
Olupina autobusa iz teške saobraćajne nesreće u Donjem Međurovu ostavljena je odmah pored školskog dvorišta Elektrotehničke škole “Mija Stanimirović”!

Đaci su od dana nesreće, prema rečima profesora, svakodnevno suočeni sa stravičnim slikama autobusa prepunog tragova krvi.

– Deca su bila vidno potrešena prvog dana kada je autobus pun krvi tu ostavljen, ali nažalost ta slika ih i dalje prati pošto drugog prolaza kada idu i vraćaju se iz škole nema – kažu profesori škole koji su želeli da ostanu anonimni za portal Niške vesti.

Policija je na prostoru parkinga Elektronske industrije ogradila deo koji koristi za vozila kojim je napravljeno neko krivično delo i tu stoje dokle god traje sudski postupak. Tako se i autobus iz stravične nesreće kod Donjeg Međurova našao na tom prostoru.

– Isti dan je autobus dovežen i ostavljen uz ogradu košarkaškog terena i školskog dvorišta. Na tom terenu deca svakodnevno igraju košarku, a kada je lepo vreme tu se održavaju i časovi fizičkog vaspitanja – ističu u školi “Mija Stanimirović”.

Niko nije računao na to da će deca biti suočena sa stravičnim prizorom, a i na to da su mnogi đaci koji pohađaju školu upravo iz Donjeg Međurova i okolnih sela.

– Jednom našem đaku je najbolji drug poginuo u tom autobusu, za njega ovaj autobus znači svakodnevno podsećanje na stravičnu nesreću. I drugi đaci su imali prijatelje, koji su se tog kobnog dana našli u autobusu – rekli su profesori koji su želeli da ostanu anonimni.

Iz škole još upozoravaju da je na taj način zatvoren jedini prelaz iz škole prema autobuskom stajalištu. Dodaju i da upozorenje putem medija neće biti jedini način njihove borbe jer pojedina odeljenja već pripremaju peticiju.